Tarot

Del Taller de Fotografia del Centre Penitenciari Lledoners
Coordinat per Maria Vernet
A la Sala Golfes del 28 d’abril al 21 de maig de 2011

Des del Taller hem elaborat càmeres estenopeiques a partir d’una caixa de sabates i una llauna de refresc, amb un suport fotogràfic de negatiu de gran format. Tot el procés ha estat realitzat pels interns del TALLER DE FOTOGRAFIA del Centre Penitenciari Lledoners.

Tant l’attrezzo com l’escenografia escollida han estat elaborats de forma artesanal i imaginativa donant vida a recursos mínims autoritzats per treballar dins d’una presó: cartró, tempera, tela i molta il·lusió de fer-ho possible. Al moment de capturar cada escena, cada carta, es respirava en l’improvisat estudi un moment de creació d’inspirada realització, generant l’emoció de l’espera de la captura analògica de l’estenopeica a diferència de la immediatesa dinàmica de la fotografia digital. Una vegada superada l’emoció del moment que genera estar fent fotos amb una Caixa de sabates es repetia una acció paral·lela a l’estil del segle XXI, digital i post producció a través de l’ordenador.

Des de la preparació dels químics necessaris pel revelat, i el seu positivat amb Van Dike, passant per la preparació dels marcs, la copia de les teles en cada carta, la inclusió de los noms i números, com la copia final de cada negatiu se’ns va permetre recórrer un camí tant o més interessant que el propi destí: les cartes que teniu davant dels vostres ulls.

El fet de comptar amb un projecte creatiu, i de treballar-lo setmana rere setmana, permetia als integrants de l’equip fixar-se petites metes i objectius en cada carta. Un d’ells, expressà: “Mai hagués pensat que la fotografia em donaria tanta llibertat”.  Un concepte tòpic a simple vista, però immensament motivador pels que portem endavant el dia a dia enfrontant-nos a una sensació tan devastadora com resulta la pèrdua de la llibertat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: