Hard Times

de Hanna Jarzabek

La bombolla immobiliària i la caiguda del preu de l’habitatge, tots dos resultat del desenvolupament inmoderat del sector immobiliari i de la construcció, van fer aparèixer els primers afectats pels impagaments d’hipoteques, fenomen que s’ha estès ràpidament. Les famílies no solament perden els seus habitatges sinó que també segueixen tenint deutes que passen a recaure en els seus avalistes. Aquest efecte dominó estén encara més l’impacte de la crisi hipotecària en la població. Entre 2007 i 2010, solament a Catalunya, al voltant de 40.000 famílies van afrontar una execució hipotecària.

El projecte Hard Times combina les històries d’algunes persones afectades per la crisi hipotecària amb exemples de manifestacions organitzades per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i pels Indignats. Amb aquest material l’autora vol contribuir a denunciar aquesta situació i la falta de solucions apropiades enfront d’una crisi creixent.

Projecte realitzat entre novembre 2010 – octubre 2011

L’Audio que acompanya l’expo és de Jordi Muntané:

Alguns encara acusen als afectats per la crisi en general i per la hipoteca en particular de tota aquesta estafa bancària, malament cridada crisi, donant a entendre que si no podien pagar perquè demanaven tots aquests diners a la banca per pagar un habitatge, que és, no obstant això, un dret fonamental de tot ésser humà i que sembla ser que s’està obviant descaradament des de fa massa temps. Aquesta és una acusació molt greu. Tots som culpables, però cadascun, o cada sector, en la seva justa proporció. No oblidem a la classe obrera i als desnonats, els qui ho han perdut tot, i al sector bancari tradicional que és el que segueix guanyant cada dia més, sota el beneplàcit dels polítics corruptes i que, a més, estan estat injectats de milers de milions d’euros de diners públics cada vegada que diuen tenir perdudes.

“Hauríem d’instaurar en les Olimpíades el tir al banquer”
Luís Martí, membre de la PAH.
© Xavier Martí Alavedra
 

© Xavier Martí Alavedra

Publicacions:

Notícies:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: