FOTOS EN CONSERVA

  Mitjans casolans per guardar les teves imatges

HORARIS: Dilluns de 17 a 19 h
QUOTA:  52.80 €
CALENDARI: Inici   dilluns 21 de gener
DURADA DEL CURS: 8 hores
PROFESSOR/A: Núria F. Rius, Susanna Muriel, Pep Parer, Christina Guldager
Fotoconnexió
CAL PORTAR:

Aquest taller té per objectiu oferir unes primeres pautes per a la identificació i conservació dels documents fotogràfics que es guarden en arxius familiars. Es pretén promoure la implicació dels participants en la conservació de les seves fotografies, tot aprenent nocions bàsiques d’alguns dels procediments fotogràfics més comuns, així com d’alguns dels formats i càmeres més significatius.

La metodologia del taller consistirà en la realització de quatre sessions, en les quals es donaran unes pautes bàsiques i teòriques combinades amb la presentació d’exemples pràctics. El taller està pensat per a aquelles persones que conservin fotografies en el seu àmbit domèstic o que tinguin interès en la fotografia.

UN VIATGE PEL TEMPS: LA FOTOGRAFIA

Professora: Núria F. Rius

La sessió dedicada a la història de la fotografia, des dels seus orígens (1839) fins a la contemporaneïtat, té per objectiu demostrar com els diversos canvis tecnològics i culturals de cada període han suposat un tipus de fotografia o un altre.

EL MEU ARXIU DE FOTOGRAFIES

Professora: Susanna Muriel Ortiz

Cada família té a casa el seu propi arxiu de fotografies, en aquesta sessió donarem algunes idees per a que es puguin classificar i ordenar. A la vegada explicarem les pautes per documentar les fotografies i poder donar així una visió de conjunt a la pròpia col·lecció.

CONSERVAR LES FOTOGRAFIES A CASA

Professora: Pep Parer Farell

A la sessió dedicada a la preservació intentarem aprendre a partir d’un seguit de receptes senzilles quins són els materials més òptims i com hauríem de desar les nostres fotografies per tal de que es conservin durant molts anys.

 

LA FOTOGRAFIA DIGITAL

Professora: Christina Guldager Christiansen

Per raons diverses hi ha vegades que volem tenir les nostres fotografies de paper passades a l’ordinador, ja sigui per una raó de conservació o per poder manipular i jugar amb les nostres imatges. Amb aquestes sessions volem donar uns conceptes i unes eines bàsiques per a que l’usuari sigui capaç de poder digitalitzar i gestionar les seves fotos.

Llauna BN_2_retoc sepia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: