La galeria de los dulces sueños

un projecte d’Art Solidari
del dijous 11 de juliol al dissabte 21 de setembre
inauguració: dijous 11 de juliol de 2013 a les 20.30 h
cloenda-vermut comiat : dissabte 21 de setembre a les 13 h
a la Sala Cava

Si imaginessis un quadre famós de la història de l’art i el poguessis modificar al teu gust, quin quadre escolliries? Com ho canviaries?

Aquesta va ser la primera pregunta que es va fer a les internes del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona l’estiu de 2011, donant lloc, a través del Taller de Fotografia, a la consecució de diferents projectes artístics. Aquest taller va continuar fins a esdevenir una cita setmanal que ofereix a moltes preses, l’oportunitat d’expressar a través de l’art de la fotografia. Entre els diferents projectes destaca la publicació dels calendaris de 2012 i 2013, distribuïts en diferents presons catalanes i també a les casetes de la fira de Santa Llúcia, a la plaça de la Catedral de Barcelona.

CALENDARIO conti ORIZZ 70-def1

Per a la realització d’aquests projectes s’ha treballat, de forma transversal, juntament amb el Taller de Pintura, la Secció de costura i la Perruqueria del mateix centre.

Les internes han participat activament en el procés de definició, execució i seguiment de cada un dels diferents projectes, assumint tots els papers de producció. Elles han triat els temes a tractar i el punt de vista. Han realitzat les escenografies i els elements d’atrezzo, han arreglat i confeccionat el vestuari, han maquillat, fotografiat, filmat i posat com a veritables professionals.

Per tot això, Art Solidari creu que s’ha de crear una instal·lació artística itinerant, perquè el treball realitzat sobrepassi els murs de la presó.

L’Espai Fotogràfic Can Basté dona visibilitat al treball d’aquestes dones privades de llibertat, mitjançant la instal·lació artística La galeria dels dolços somnis des del mes de juliol fins al mes de setembre de 2013 .

L’exposició serà traslladada a altres Centres Penitenciaris, a més del CP Dones, així com altres llocs del territori espanyol, fins i tot a nivell internacional si és possible.

Vine i uneix-te al nostre projecte, ajuda’ns a difondre’l. Amb la teva col·laboració faràs circular un treball artístic de qualitat fet a la presó, i ajudaràs a les dones empresonades – de vegades més del necessari, de vegades per raons injustes o per l’abús patit! – Augmentarà la seva autoestima i els ajudaràs a trobar alternatives un cop recuperada la seva llibertat.
més info: http://galeriadesuenos.wordpress.com/

del dijous 11 de juliol al dissabte 21 de setembre de 2013
inauguració: dijous 11 de juliol de 2013 a les 20.30 h
horari de visita:
matí: de dimarts a divendres de 10 a 13h
tarda: de dilluns a divendres de 16 a 21 h
dissabtes de juliol tancat
agost tancat

 LOGO ESPAI FOTO1  logo-tasc-final-gran  artsolidari
 terradeningu  dvp  manualcolorbn
 Llimes_reduides-11_RGB
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: