Shoot the Architecture & Shoot The Street


Photocertamen_Espaliu-Manolo
Shoot the Architecture
& Shoot The Street
Fotógrafos premiados por Photocertamen 2013
del 23 de noviembre al 28 de diciembre
Inauguración: sábado 23 de novembre a les 12h
L’Exposició SHOOT THE ARCHITECTURE & SHOOT THE STREET, esta composta per les vint fotografies premiades en els dos últims concursos organitzats per Photocertamen, deu imatges d’arquitectura i altres deu de fotografia de carrer.
La fotografia arquitectònica és l’encarregada de capturar i descriure els espais creats per l’home.

A nivell urbà, pot descriure una ciutat, un edifici o la relació d’est amb el seu entronitzo urbà.
Igualment està present en interiorisme, documentant la relació entre mobiliari, color, textura, ritme i il·luminació amb l’espai proposat per l’arquitecte o dissenyador.

Per la seva banda la fotografia de carrer (o street photography) és un subgènere documental en el qual el fotògraf tracta de capturar situacions quotidianes en llocs públics com a carrers, parcs, estacions, centres comercials…
El fotògraf urbà tracta de capturar l’esperit de la ciutat, en qualitat d’escenari, i com interactuen amb ella les seves gents, en qualitat d’actors.

Joc de volums, plens i buits, mobiliari urbà, trànsit, l’atmosfera que embolica l’escena, el ritme, els que habiten i els seus costums. I el fotògraf com a testimoni.
Un reflex en un aparador, una ombra, la mirada perduda d’algun vianant, uns ocells, les nervioses mans d’una anciana, un somriure.
Un petó, un viatger que dorm al metro, un cafè en una terrassa, la paciència en una parada d’autobús, una altra ombra. Potser tu.
Diferents escenaris, diferents actors. El temps transforma l’escena, de vegades de manera sobtada. Dispara primer, pregunta després.

photcertamen2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: