Exposició fotogràfica “La meva gent, els meus paisatges”

Del 13 de juliol al 23 de setembre de 2017 // SALA CAVA
Dimarts 11 de juliol a les 22 h: projecció del documental sobre Joan Guerrero “La caja de cerillas” de David Airob a la plaça de Can Basté.
Conferència: dijous 13 de juliol a les 18.30 h // Inauguració: a les 20.30 h
Fotografies de Joan Guerrero

joan Guerrero

Joan Guerrero (Tarifa, 1940)  és considerat un dels millors representants de la fotografia social del país.

Com a immigrant va arribar a Barcelona on va treballar en una fundició fins l’any 1969, que aprofitant la revolada d’una societat en profund canvi va optar per penjar-se la càmera i tirar-se al carrer per documentar-ho tot. Aquest moment de canvi desperta en ell una forta consciència social i de classe i treballa incansablement als barris obrers de Barcelona retratant personatges vinguts de tot el territori espanyol, disparant en suburbis, barriades i ravals que ja no existeixen.

Va ser testimoni del desenvolupament d’una nova societat arribada del sud que fugia de la misèria i de la ignorància i que va arribar per arrelar-se i per construir una Catalunya forta i plena de matisos.

Ha treballat a El Periódico de Catalunya, Diario de Barcelona, El Observador i El País. L’any 2009 va ser guardonat amb la Medalla d’Or al Mèrit Artístic per l’Ajuntament de Barcelona.

Amb “La meva gent, els meus paisatges”, Joan Guerrero torna per mostrar-nos la transformació del seu entorn i el canvi social dels últims anys. Un gresol de cultures que conviuen, es barregen i juguen a la riba del riu Besós, als barris de Santa Coloma, començat ja al costat dels seus fills el llarg camí cap a la integració.

Organitza:
logoFUJIFILMX.pngNEGRE-01

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: