“ALMA” de Shinji Nagabe

“ALMA” de Shinji Nagabe 
Del 26 d’abril al 9 de juny de 2018 // SALA CAVA
Inauguració: dijous 26 d’abril a les 20 h
Aquesta exposició forma part del festival de fotografia emergent Art Photo BCN

 

Shinji Nagabe _meninocanaverde

 

L’exposició ALMA, de l’artista Shinji Nagabe, ens convida a capbussar-nos en una trobada amb la nostra essència. S’ha dissenyat la instal·lació especialment per a la Sala Cava de Can Basté, la seva  planta allargada i la seva alçada van ser motiu  d’inspiració per la seva semblança a un altar budista visitat per Shinji a Bangkok.

Dues imatges completen l’altar, les de nens proveïts amb canyes de sucre. Són els guardians que protegeixen a Buda i al temple. La simbologia d’aquest moment d’elevació s’estén cap a la paret oposada de l’espai amb fotografies enterament vermelles, referint-se a la màgia que ocorre a les cambres fosques de revelats de pel·lícules fotogràfiques, on es pot establir un contacte gairebé espiritual amb les imatges.

En aquesta atmosfera zen-budista som convidats a abandonar conviccions i identificar l’essencial, la nostra ànima. Difícil tasca en una societat on, sota una fe cega, ens aferrem a discursos d’intolerància que ens divideixen i aparten de la comprensió de la veritat, moment fortuït de plenitud, el qual es pot equiparar al Nirvana.

Shinji Nagabe és brasiler d’origen japonès i el seu treball és la fusió d’aquestes dues cultures tan disperses, tant en aspectes estètics com religiosos. Va guanyar els premis Art Photo Barcelona (Espanya, 2016) i Galeria Gávea de Fotografia (Brasil, 2016), a més va ser finalista del Premio HSBC de Fotografia (França, 2018). El seu treball ja ha estat exposat a Brasil, Espanya, França i Corea del Sud.

+ WORKSHOP al Mercat de la Mercè // Divendres 27 d’abril a les 10:00 h

Com a activitat extra aprofitant l’estada del Shinji Nagabe a Barcelona, farem un workshop al Mercat de la Mercè (al costat de Can Basté) per implicar al barri i convidar als paradistes a fotografiar-se.

També volem convidar uns 8 o 10 fotògrafs a conèixer de prop la feina de creació del Shinji.

Punt de trobada: a les 10:00 h a la porta de Can Basté (Pg Fabra i Puig, 274)

Cal inscripció prèviafoto@canbaste.com (abans de dijous 26 d’abril a les 22:00 h)

art photo bcn

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: